- By: brtkn96 / yazılar / 0 Comments
Bu dünyada 3 çeşit insan olduğu söylenir :
Olanları seyredenler
Olanları gerçekleştirenler
Ne olduğunu anlamayanlar
Olanları gerçekleştiren kişilerden biri ile tanışacağız bugün .
Daha iyi biz olmak için çıktığımız uzun yolculukta pek çok insan ile karşılaşır pekçok paylaşımlarda bulunuruz. Her birinin daha iyi biz için katkıları da farklı olmakla birlikte en çok katkı sağlayanlar, hiçbir şeyin uzmanı olmak yerine bir şeyler için örnek olmayı tercih edenlerdir.Örnek olmayı seçmiş kişiler herkes için kabul görmüş kişilik özelliklerinin pek çoğuna sahip nadir, sıradışı insanlardır.
Yaşam güç olabilir, güçlükler mutluluğumuza gölge düşürse bile yaşamı anlamlı kılmakta temel bir rol oynadığı unutulmamalıdır.Yaşanan güçlükler sonucunda kendimize odaklanmalı kendimizi aşmak için çaba göstermeli ve yaşam hedefimizi belirlemeliyiz.
Yıllar sonra yolum yeniden kesiştiği için kendimi şanslı saydığım, uzmanı olduğu konuda fark yaratarak örnek olacak girişimlerde bulunan ve sohbetlerimizde yolculuğuma değer katan canım lise arkadaşım Rüya Acaroğlu.Lise yıllarında tanıdığım arkadaşım ne çok değer katmış kendine geçen yıllarda…Değişimin nedenini sorduğumda
“Pek çok negatif olay yaşarsın, sadece karar vermen gerekir. Ya üzülüp ağlarsın ya da hayatının amacı doğrultusunda güçlenerek yol alırsın” dedi.
Hayatına anlam katabilenlere ne mutlu…
Öncelikle yoğun iş temposu içinde zaman ayırdığın ve değerli görüşlerini bizlerle paylaştığı için çok teşekkür ediyorum.
Merhaba, kısaca kendinizi tanıtabilir misiniz? Kimdir Rüya Acaroğlu?
Evrende bir zerre, Mehmet’in annesi olmanın en iyi versiyonunu yaratmaya çalışan, verilen nefesini hak etmeye çalışan bir kul.
Nefes konusunda nihai hedefiniz nedir? Hayalini merak ediyorum.
Tüm dünyanın, nefes konusunda bir kişi, bir sistem vs adlandırılan uygulamalar yerine kendi biyokimyasını yönetmek için emek vermesi gerektiğini öğrenmesi.Bir vakıf oluşturabilirsem SABRİYE ÖZDEMİR insan mutluluk oluşturma evi, memleketimizde kurma hayalim var.
Bir Göğüs Cerrahi olarak; neden bu kadar nefes egzersizlerine dikkat çekiyorsunuz?
Akciğerde çeşitli Enfeksiyon ya da başka sebeplerle yaşanan sorunlarda nefes egzersizleri uyguladım.Cerrahi işlemlerden sonra nefes egzersizleri yaptırmadığım hastamın iyileşmesi mümkün olmamakta. Tüm hastalarımı şu basit plastik toplarla çalıştırarak iyileştiriyordum o yüzden ne kadar şifa sağladığını çok iyi bilmekte ve dikkat çekmekteyim.
Nefes her hastalığa iyi gelir mi? Yoksa etki ettiği alan kısıtlı mı?
Nefesin iyi gelmeyeceği hiçbir hastalık mümkün değil çünkü nefes aslında akciğerlerin egzersizlerle daha fazla çalışıp oksijenlenmesi gibi görünse de hücresel düzeyde akciğer solunumundan öte hücre solunumunda vazgeçilmezdir.
3. Hastalarınızda nefesi tedaviye ek olarak mı kullanıyorsunuz? Tedavide kaç oranında etkili?
Aslında tüm hastalıklar Bedenimizde sistem çarklarının aksaması nedeniyle ortaya çıkar yani bir boru patlar duvarda sızıntı olur biz duvarda akan bir kabaran yeri görürüz sadece duvarı sıvarsak içerdeki borunun tedavisini onarmasını yapmazsak Sorun çözülmez aynı onun gibi aslında ana tedavi nefestir diğer eksik moleküller vitaminler mineraller takviyeler en sonda şikayete neden olan durum çözülür
4. İnsanlar nefes konusunda çok fazla bilinçli değil, genellikle nefesin vücuda iyi geldiği konusunda ikna etmek zor olmuyor mu?
Çok zor oluyor çünkü insan dışardan bir mucize bekliyor.
5. Aslında hocam doğru nefesi öğrenmek için illaki hasta olmaya gerek yok değil mi? Yaşam kalitesi için gerekli olduğunu düşünüyorum.
Aslında tam olarak doğru nefesten ziyade doğru şekliyle nefesin etkin kullanımı desek daha iyi bir tanım yapmış oluruz kesinlikle hasta olmak zorunda değiliz en iyi versiyonumuz yaratmak için bunu öğrenmek zorundayız.
6. Uyku sorunları çok yaygın ve artmaya başladı. Bu konuda önerileriniz nelerdir?
uyku sorunları çok geniş bir perspektif. Beslenmenin akşam belli bir saatte kesilmesi, bedenin sindirim ile uğraşmaması, zihnin sakinleşmiş olması, melatonin salınımının yüksek olduğu 22.00 – 06.00 arasında uykuya zaman ayrılması önemli.
Uykudan min. 2 saat öncesinde yeme içmeyi kesmiş olmamız, 16’dan sonra çay kahve gibi uyaranlar içmemiz uykuyu kolaylaştırıcı bitki çayları almamız ve mutfak yatmadan önce burundan etkin kocaman nefes alıp sakince yavaş burnumuzdan boşaltma çok fayda sağlayacaktır.
7. Nefesin çocuklukta kullanılmasını öneriyor musunuz? Ne gibi faydaları olabilir?
Kesinlikle öneriyorum.
Özellikle akciğerin gelişmesinin hala sürdüğü çocukluk çağında kulak, burun, boğaz , akciğer ve enfeksiyon hastalıklarını önleyici gücü olacaktır.Nefes çalışmalarının yapılmasını özellikle burundan alıp burundan Mırıltı ya şarkı söyler gibi nefes verilmesi çok önemli, göğüs kafesini açan kolların yukarıya kaldırılmasıyla elma toplar gibi egzersizlerin yapılması sanki amuda kalkmış gibi secdede durur gibi egzersizler yaptırılması uyumlu çocuklarımıza her türlü sağlık sorunlarında tedavi edici gücü olacaktır ve tabii ki solunum egzersiz cihazıyla bu çalışmaların desteklenmesi
8. Otoimmun hastalıklarının gözlemlerim üzerine çok arttığını düşünüyorum. Ve genellikle otoimmun hastalıklarının tedavisi olmadığı ve strese bağlı olduğu söylenir. Fakat ben kendi deneyimim ile otoimmun rahatsızlığımı beslenme ile çözdüm. Bu tür rahatsızlıklarda beslenmenin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Aynı zamanda bir fitoterapi uzmanı olarak bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Şöyle diyelim yediğimiz ve içtiğimiz her şey ilacımız ve hastalıklarımız Bağırsaklarımızda başlıyor.Bu bilinç ile beslenmemizde düzenlemeye gitmeliyiz bunun biyokimyamızı değiştirdiğini öğrendiğimizde aslında sorun çözülecek.
9. Hocam nefes konusunda sordum, fitoterapide de aynı soruyu soracağım tek başına fitoteapi sizce yeterli mi?
Tüm okuyucularımıza şöyle bir şey söylemek istiyorum şu bunu şöyle yapın her şey sihirli değnek değmiş gibi değişecek diyen hiç kimseye hiçbir konuda inanmasınlar çünkü tek başına çemberi tamamlayamazsınız.
Hayat bir Çember bir yolculuk size bir tek kalemle şunu yapın her şey değişecek diyebilen kişileri hiçbir sözüne güvenmeyin ya da bu söylenen şeyden bir çıkar elde Edip etmediğine bakın
10. Hocam çok teşekkür ederiz, bize vakit ayırdığınız için, son olarak ne söylemek istersiniz?
İlaç ile zehiri ayıran dozudur diyen Paraselsus’u anarak Nefes sizin tüm sistemlerimizi dengeye getirir
NEFESİNE SAHİP ÇIK diyorum
Nefeslerimiz şifa olsun
Rüya ACAROĞLU